top of page

Vegán fantaszelet🍰


Kitaláltam egy remek alternatívát az ismert és közkedvelt Fanta szeletre.


Az alap:

80 g mandulaliszt

20 g holland kakaópor

1 ek édesítő

80 g olvasztott növényi margarin


Összekeverjük a hozzávalókat , majd egy tortaforma aljába nyomkodjuk és 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük.


Krém:

250 ml növényi habtejszín

1 ek édesítő

1 csomag zselatin fix

1 ek vanília aroma

250 g vegán mascarpone


A habtejszínt, a vaníliával, édesítővel és a zselatinnal habbá verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és egy selymes krémet készítünk.


A krémet a kihűlt tésztára adagoljuk, majd elkészítjük a zselét.


Zselé:

1 csomag vaníliás pudingpor

300 ml cukormentes Fanta


A hozzávalókból egy “pudingot” készítünk, hagyjuk kicsit kihűlni, majd a krémre adagoljuk. A hűtőbe tesszük a sütinket, majd pár óra múlva fogyaszthatjuk is.

Jó nasizást!

Comments


bottom of page