Kitaláltam egy remek alternatívát az ismert és közkedvelt Fanta szeletre.
Az alap:
80 g mandulaliszt
20 g holland kakaópor
1 ek édesítő
80 g olvasztott növényi margarin
Összekeverjük a hozzávalókat , majd egy tortaforma aljába nyomkodjuk és 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük.
Krém:
250 ml növényi habtejszín
1 ek édesítő
1 csomag zselatin fix
1 ek vanília aroma
250 g vegán mascarpone
A habtejszínt, a vaníliával, édesítővel és a zselatinnal habbá verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és egy selymes krémet készítünk.
A krémet a kihűlt tésztára adagoljuk, majd elkészítjük a zselét.
Zselé:
1 csomag vaníliás pudingpor
300 ml cukormentes Fanta
A hozzávalókból egy “pudingot” készítünk, hagyjuk kicsit kihűlni, majd a krémre adagoljuk. A hűtőbe tesszük a sütinket, majd pár óra múlva fogyaszthatjuk is.
Jó nasizást!
Comments